Penne karfioli
Na prípravu potrebujeme asi tak hodinku a pol, obedík je chutný ale najmä bezmäsitý. Odporúčam v letných horúčavách, pretože je možné podávať aj vychladené porcie, ktoré sú rovnako chutné.
Potrebujeme:
- 2 menšie karfioly (alebo 1 veľký karfiol)
- 1 balenie cestovín penne
- 4 vajcia
- 4 trojuholníky taveného syra
- tvrdý syr na strúhanie 200g
- 2 PL hladkej múky
- 150ml smotana
- korenie (mletá červená paprika, čierne korenie, soľ, drvený a sušený cesnak, sójová omáčka)

Postup:
Do vriacej osolenej vody dáme variť cestoviny. Osobitne dáme do slanej vriacej vody variť aj kúsky karfiolu. Medzitým, ako sa nám uvaria cetoviny a karfiol, pripravíme si plech - vymastíme a poprášime hrubou múkou.
Taktiež potrebujeme pripraviť "lepidlo" ktoré spojí všetky ingrediencie a to nasledovne.
Do mixéra rozbijeme 4 vajcia, prilejeme smotanu, pridáme múku a trojuholníky syra, okoreníme podľa chuti. Pridáme 3 väčšie kúsky napoly uvareného karfiolu a rozmixujeme.
Uvarené cestoviny a karfiol scedíme, dáme do väčšieho hrnca kde ich rozmiešame s karfiolom a s polovicou tekutej hmoty. Túto zmes vylejeme na plech, rovnomerne sa snažíme rozložiť väčšie kúsky karfiolu. Teraz všetko pekne rovnomerne zalejeme zvyšnou tekutou lepiacou hmotou. Postrúhame syr, prípadne poukladáme kolieska mozarelly. Dáme zapiecť na 25min pri teplote 190 stupňov.
Dobrú chuť La Daniela.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára