Jednoduchý pudingový dezert
Ahojte! Prajem Vám krásny deň. Už pár dní mám chuť na niečo kakaové a chutné. Tak som sa rozhodla spraviť si nejaký chutný (ne)typický puding plný sladkých dobrôt. Je to taká menšia hriešna kalorická bomba, no raz za čas treba rozmaznať aj chuťové poháriky no nie? :) Oveľa radšej ako klasický puding mám puding BB s keksovou múčkou (prikladám spomienku na dávnejšie socialistické balenie aké už nikde nenájdete). Na tomto recepte nieje nič špeciálne, ide len o chutnú a hlavne rýchlu inšpiráciu či nápad pre mlstné jazýčky ako je ten môj :)
Ingrediencie:
Uvaríme si puding klasickým spôsobom ako je to uvedené na krabičke (+do prášku dáme 2PL granka). Kto ju náhodou nemá tak je to nejak tak:
Príprava:
1. Odvážené (odmerané) množstvo BB pudingu a cukru rozmiešame v 1/3 pripraveného mlieka.
2. Zvyšné 2/3 mlieka necháme zovrieť, odstavíme zo sporáka a vlejeme vopred pripravenú zmes s pudingom.
3. Puding za stáleho miešania varíme asi 1 minútu.
4. Hotový puding nalejeme do misiek alebo formičiek vypláchnutých studenou vodou a necháme stuhnúť. Po stuhnutí môžeme vyklopiť.
Dávkovanie:
2 porcie - mlieko 0,2 l - BB prášok 30 g - cukor 20 g.
4 porcie - mlieko 0,4 l - BB prášok 60 g - cukor 40 g.
6 porcie - mlieko 0,6 l - BB prášok 90 g - cukor 60 g.
16 porcií - mlieko 1,65 l - BB prášok celý obsah - cukor 160 g.
1 kopcovitá kávová lyžička je asi 10 g BB prášku.
1 zarovnaná polievková lyžica je asi 15 g kryštálového cukru.
1. Odvážené (odmerané) množstvo BB pudingu a cukru rozmiešame v 1/3 pripraveného mlieka.
2. Zvyšné 2/3 mlieka necháme zovrieť, odstavíme zo sporáka a vlejeme vopred pripravenú zmes s pudingom.
3. Puding za stáleho miešania varíme asi 1 minútu.
4. Hotový puding nalejeme do misiek alebo formičiek vypláchnutých studenou vodou a necháme stuhnúť. Po stuhnutí môžeme vyklopiť.
Dávkovanie:
2 porcie - mlieko 0,2 l - BB prášok 30 g - cukor 20 g.
4 porcie - mlieko 0,4 l - BB prášok 60 g - cukor 40 g.
6 porcie - mlieko 0,6 l - BB prášok 90 g - cukor 60 g.
16 porcií - mlieko 1,65 l - BB prášok celý obsah - cukor 160 g.
1 kopcovitá kávová lyžička je asi 10 g BB prášku.
1 zarovnaná polievková lyžica je asi 15 g kryštálového cukru.
Do porcelánových/sklenených misiek alebo pohárov, ktoré sme si predtým ochladili v studenej vode (aby nám pri náhlej vysokej teplote pudingu nepraskli) si poukladáme kompótove ovocie s trochou kompótového nálevu. Nalejeme prvú vrstvu pudingu a následne poukladáme piškóty. Vrstvíme puding, piškóty a ovocie podľa vlastnej chuti a fantázie. Nakoniec puding necháme vychladiť a pred podávaním ho dozdobíme šľahačkou, grankom prípadne keksíkmi.
Dobrý chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára