štvrtok 23. júla 2015

Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky


Neviem prečo sa volajú francúzske, asi to bude niečo čo vzniklo štýlom "jedna baba povedala". No čo už. Aspoň majú výnimočný názov keď je to také obyčajne-jednoduché mixed up jedlo určené aj pre nekuchárov. Tu sa nedá nič pokaziť :)


Potrebujeme:


  • 1kg-1,5kg zemiakov (závisí od veľkosti plechu)
  • 3 klobásy
  • 30dkg suchej salámy
  • šampióny (pre slovenčinárov šampiňóny) v konzerve
  • kukurica v konzerve
  • smotana na varenie
  • 4 vajíčka
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • koreniny (rasca, paprika, soľ, vegeta, čierne korenie,prípadne mix na pečené zemiaky)
  • olej
  • hladká múka
  • tvrdý syr



Postup:

Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a dáme uvariť. Po uvarení ich scedíme a nalejeme na olejom vymastený väčší plech.

Nakrájame si cibuľu, cesnak, klobásu, salámu, šampiňóny na menšie kúsky ako to vidíte na nasledujúcom obrázku. Kukuricu zlejeme aby neobsahovala prebytočnú vodu a všetky spomenuté ingrediencie pridáme k zemiakom na plechu a spolu s koreninami všetko spolu poriadne premiešame aby sa potraviny rovnomerne rozmiestnili :) 


 V miske si pripravíme smotanu, dáme do nej trochu soli a vegety (myslime na to že koreniny sme už pridávali, tak to netreba preháňať). Ku smotane si primiešame 3PL hladkej múky. Rozbijeme si vajíčka a primiešame ich ku našej smotane. Poriadne vymiešame a rovnomerne vylejeme pomedzi našu zemiakovú zmes na plechu. Na vrch postrúhame tvrdý syr a dáme zapiecť na 50minút pri 180stupňoch.
Výsledok Vám bude zaručene chutiť. 

Dobrú chuť.
Vaša La´Daniela :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára