Francúzske zemiaky
Neviem prečo sa volajú francúzske, asi to bude niečo čo vzniklo štýlom "jedna baba povedala". No čo už. Aspoň majú výnimočný názov keď je to také obyčajne-jednoduché mixed up jedlo určené aj pre nekuchárov. Tu sa nedá nič pokaziť :)
Potrebujeme:
- 1kg-1,5kg zemiakov (závisí od veľkosti plechu)
- 3 klobásy
- 30dkg suchej salámy
- šampióny (pre slovenčinárov šampiňóny) v konzerve
- kukurica v konzerve
- smotana na varenie
- 4 vajíčka
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- koreniny (rasca, paprika, soľ, vegeta, čierne korenie,prípadne mix na pečené zemiaky)
- olej
- hladká múka
- tvrdý syr
Postup:
Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a dáme uvariť. Po uvarení ich scedíme a nalejeme na olejom vymastený väčší plech.Nakrájame si cibuľu, cesnak, klobásu, salámu, šampiňóny na menšie kúsky ako to vidíte na nasledujúcom obrázku. Kukuricu zlejeme aby neobsahovala prebytočnú vodu a všetky spomenuté ingrediencie pridáme k zemiakom na plechu a spolu s koreninami všetko spolu poriadne premiešame aby sa potraviny rovnomerne rozmiestnili :)
Výsledok Vám bude zaručene chutiť.
Dobrú chuť.
Vaša La´Daniela :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára