štvrtok 23. júla 2015

Guľáš ala maďar

Niečo ako maďarský guľáš

Konečne niečo, kde využijem bravčové mäso. Ale nie úplne. Moje kuracie musí byť proste všade :D

Potrebujeme:

  • 1kg bravčového mäsa (alebo pol na pol s kuracím- to je moja verzia)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 väčšie papriky
  • 4 paradajky (namiesto zeleniny sa dá použiť zavárané lečo)
  • 1 paradajkový pretlak
  • 1 dcl smotana na varenie/mlieko
  • 3PL hladká múka
  • olej
  • koreniny (soľ, čierne korenie, paprika, guľášové korenie, sušený cesnak)
  • parené kysnuté knedle

Postup:

Nakrájame si cibuľu, cesnak, papriku  a paradajky na menšie a tenké kúsky. Mäsko zbavíme mastných častí (hlavne ľudia ako ja :) ) a nakrájame na kocky. 
Na oleji do zlatista popražíme cibuľku a cesnak. Ďalej pridáme mäsko, okoreníme a dusíme kým nám úplne nezdenaturuje (nezmení farbu z ružového na svetlé- áno biologicky machrujem:P) a potom pridáme papriku a paradajky. Dlhší čas ich premiešavame a dusíme vo vlastnej šťave pod pokrievkou. Nesmieme zabúdať priebežne a často mäsko premiešavať aby sme nemali zbytočne veľ práce s pripečeným hrncom ktorý bude treba drhnúť (áno, presne to sa mi stalo lebo som si na dlhší čas odbehla :P ale potom som to hneď preliala do nového hrnca a chuť ostala taká aká má byť). Dusíme dovtedy, kým paprika  a paradajky úplne nezmäknú. Potom pridáme pretlak, dolejeme vodu a necháme zovrieť. Smotanu a múku si zamiešame a prilievame ku guľášu, aby zhustol. Dochutíme a pripravíme si knedle.


Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára