Niečo ako maďarský guľáš
Konečne niečo, kde využijem bravčové mäso. Ale nie úplne. Moje kuracie musí byť proste všade :D
Potrebujeme:
- 1kg bravčového mäsa (alebo pol na pol s kuracím- to je moja verzia)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 väčšie papriky
- 4 paradajky (namiesto zeleniny sa dá použiť zavárané lečo)
- 1 paradajkový pretlak
- 1 dcl smotana na varenie/mlieko
- 3PL hladká múka
- olej
- koreniny (soľ, čierne korenie, paprika, guľášové korenie, sušený cesnak)
- parené kysnuté knedle
Postup:
Nakrájame si cibuľu, cesnak, papriku a paradajky na menšie a tenké kúsky. Mäsko zbavíme mastných častí (hlavne ľudia ako ja :) ) a nakrájame na kocky.
Na oleji do zlatista popražíme cibuľku a cesnak. Ďalej pridáme mäsko, okoreníme a dusíme kým nám úplne nezdenaturuje (nezmení farbu z ružového na svetlé- áno biologicky machrujem:P) a potom pridáme papriku a paradajky. Dlhší čas ich premiešavame a dusíme vo vlastnej šťave pod pokrievkou. Nesmieme zabúdať priebežne a často mäsko premiešavať aby sme nemali zbytočne veľ práce s pripečeným hrncom ktorý bude treba drhnúť (áno, presne to sa mi stalo lebo som si na dlhší čas odbehla :P ale potom som to hneď preliala do nového hrnca a chuť ostala taká aká má byť). Dusíme dovtedy, kým paprika a paradajky úplne nezmäknú. Potom pridáme pretlak, dolejeme vodu a necháme zovrieť. Smotanu a múku si zamiešame a prilievame ku guľášu, aby zhustol. Dochutíme a pripravíme si knedle.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára