Omáčka na bolonské špagety
Ahojte, kedže v Anglicku nieje možné nájsť klasickú morcadellu na špagety, tak som siahla po bolonskej omáčke. Ešte nikdy predtým som ju nechutnala, takže som vlasne nevedela do čoho idem. No viete čo? Táto omáčka mi chutila oveľa viac ako klasicky morcadellovský dochutený polotovar.
Ospravedlňujem sa že foto nemám, ale strašne rýchlo sa to všetko zjedlo :P
Potrebujeme:
- 500g mletého bravčového mäsa
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- olej
- 3 paradajky
- šampiňóny z konzervy
- bolonskú omáčku ( väčšie sklíčko)
- 3 párky (pretože mäsa nie je akosi nikdy dosť)
- špagetové cestoviny
- koreniny (soľ, čierne korenie, paprika, majorán)
- syr
Postup:
Na oleji si orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme okorenené mleté mäso a šampiňóny(mäsko je potrebné rozdrobiť a dochutiť-len jemne! pretože samotná bolognese sauce je dostatočne okorenená! - to som zistila až keď som ju ochutnala :P ale don´t worry, ak je to prislané dolejeme pred koncom prípravy vodu alebo nastrúhame menší zemiak). Keď je mäsko osmažené pridáme pokrájané paradajky a chvíľu podusíme (odporučam pred nakrájaním zbaviť šupky tak, že ich obaríme vriacou vodou). Zalejeme bolonskou omáčkou a môžme pridať na kolieska nakrájané párky. Necháme chvíľu prevrieť a nezabúdame ani na občasné miešanie.
Podávame s cestovinami, nezabudnite navrch postrúhať syr :)
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára