štvrtok 16. júla 2015

Segedínsky guľáš

Segedínsky guľáš

Je toho veľa a je to z mäsa. Klasická dobrota pre každého (nielen) chlapa. Je to jedno z mojich najobľúbenejších jedál pretože obsahuje kyslú kapustu, a na tú ja nedám dopustiť. 

Budeme potrebovať:

  • 400g bravčového mäsa (môže byť aj kuracie)
  • 400g sáčok kyslej kapusty (ja dávam 2x pretože kapusty nikdy nieje dosť :) )
  • 1 smotanu na varenie
  • hladkú múku
  • olej
  • koreniny (soľ, paprika, vegeta, čierne korenie, bobkový list, nové korenie, cukor)
  • knedlík (alebo buchty na pare bez náplne)

Ako na to?

Kapustu scedíme a opláchneme vodou  aby nebola príliš kyslá a nakrájame ju na menšie rezance. Mäso si nakrájame na kocky. Na oleji dozlatista opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme k nej kocky mäsa. Dokoreníme podľa chuti soľou, paprikou a čiernym korením. Keď je mäso hotové pridáme kapustu a bobkový list s novým korením. Po chvíľke dusenia dolejeme vodu a uvedieme do varu. Zahustíme smotanou prípadne môžme zahustiť hladkou múkou klasickým spôsobom (do smotany vymiešame 2-3PL hl. múky). Dochutíme koreninami podľa chuti, prípadne trošku ocukríme ak chceme zjemniť kyslú chuť.
Podávame s knedlíkom.
Dobrú chuť.
la´Daniela :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára