piatok 14. augusta 2015

Placky s kuracím mäsom

Zemiakové placky so sladkou kuracou zmesou

Potrebujeme:

Na placky:

  • 4 veľké zemiaky (cca 0,7 kg)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • 4 PL hladkej múky
  • olej
  • koreniny (majorán, soľ, čierne korenie, červená paprika)

Na kuraciu mäsovú zmes:

  • 1kg kuracích pŕs
  • 4 cibule
  •  4 mrkvy
  • 1 konzervu zaváranej kukurice
  • 1 kyslá smotana
  • olej
  • koreniny (soľ, mleté čierne korenie, paprika, grilovacia zmes)

Postup:

Placky:
Zemiaky a cesnak si očistíme a na jemnom strúhadle postrúhame na kašovitú zmes. Odporúčam túto robotu dať nejakému chlapovi, je to makačka :). 
Dosypeme múku a pridáme vajíčko a koreniny podľa chuti. Všetko spolu premiešame a vyprážame na oleji. 


Mäsová zmes:
Mäsko a cibuľku si pokrájame. Mrkvu nastrúhame na najhrubšej časti strúhadla na dlhé pásiky.Na oleji si do zlatista popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. pridáme okorenené mäsko. Pražíme asi 3 minútky a následne pridáme nastrúhanú mrkvu. Pražíme ďalej až kým mrkva nezmekne (asi 8minút). Z konzervy s kukuricou zlejeme vodu a do omáčky pridáme kukuricu. Kedže mrkva je dostatočne šťavnatá a mi nechceme riedku omáčku, tak nedolievame vodu  ale pridáme smotanu a koreniny. Chvíľu necháme zovrieť. Podávame so slanými plackami. Môžme dozdobiť nastrúhaným syrom.
Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára