Kuracie plátky so syrom a šunkou + šampiňónová omáčka
Potrebujeme:
- 1 kg kuracích pŕs
- 2 cibule
- olej
- tvrdý syr
- šunka
- 1 konzervu šampiňónov
- 1 kyslá smotana
- 2 PL hladkej múky
- koreniny (soľ, mleté čierne korenie, paprika, zmes na kuracie mäso)
Postup:
Omáčku si pripravíme klasickým spôsobom. Na oleji popražíme nakrájanú cibuľku a pridáme šampiňóny ktoré je potrebné trošku opražiť. Následne pridáme 2 poháre vody a pridáme koreniny. Nakoniec pridáme smotanu a zahustíme múkou (so smotanou na varenie, alebo s mliekom, keď nemáte tak s vodou). Necháme prevrieť a odstavíme z peca.
Mäsko si nakrájame na hrubšie plátky a poriadne ich okoreníme. Pred pražením mäso zľahka poprášime múkou. Na rozpálenom oleji vyprážame takto: keď je jedna strana upečená tak mäso otočíme na druhú stranu. Na vrchnú, už upečenú stranu položíme plátok syra a šunky. Panvicu prikryjeme pokrievkou aby sa syr čo najskôr roztopil. Keď je syr roztopený a plátok zo spodnej strany dopečený, vyberieme ho (viď obrázok). Servírujeme s omáčkou a ako prílohu podávame s ryžou a hranolkami.
Dobrú chuť
:-*
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára